Merken

Bij Jan Kooij 2Wielers vind je alleen de beste fietsmerken. Wij zijn officieel dealer van bekende en gerenommeerde fietsmerken, zoals Batavus, Gazelle en Koga. Heeft u interesse in een fiets van een van onderstaande merken? Kom dan langs in onze winkel en wij adviseren u graag.

batavus

Batavus

Batavus is een echt familiemerk waarbij de wensen van de consument centraal staan. Al sinds de oprichting in 1904 wordt er elke dag opnieuw gekeken naar hoe hun fietsen gebruikt worden en wat de gebruikers nou echt belangrijk vinden. Door deze jarenlange ervaring, advies van specialisten en niet te vergeten de waardevolle feedback van klanten, weet Batavus elke fiets een eigen karakter te geven, die past bij de gebruiker. Van jong tot oud, want voor elke fase in uw leven heeft Batavus een passende fiets. Functioneel, praktisch en robuust, maar vooral ook leuk om naar te kijken. Met mooie fietsaccessoires en aandacht voor die dingen die het leven leuker maken.
cortina

Cortina

Het fietsmerk voor modebewuste vrouwen en mannen. Het hippe Cortina ontwerpt fietsen die bijzonder zijn door hun eenvoud, maar die vanaf het moment dat de eerste lijn in 2006 gepresenteerd werd, super onderscheidend zijn. Het opvallende design- en kleurgebruik en de subtiele details maken het verschil. De fietsen van Cortina zijn eigentijds, kunnen tegen een stootje, zijn lekker stoer of juist romantisch, maar hebben allemaal die eigenzinnige touch die het merk zo herkenbaar maakt. Mode blijft altijd het uitgangspunt voor het ontwerp van de fietsen en dus zullen er in de toekomst nog veel meer verrassende ontwerpen van de hand van Cortina op de markt en in het straatbeeld verschijnen.
gazelle

Gazelle

Met meer dan 275.000 fietsen per jaar, is Gazelle marktleider in Nederland. Het bedrijf bestaat al sinds 1892 en kreeg bij het 100-jarig bestaan zelfs het predicaat Koninklijk. Een onderscheiding waardoor Gazelle zich moreel verplicht voelt om te blijven innoveren en voorop te blijven lopen met slimme innovaties die fietsen leuker en gemakkelijker maken. Gazelle staat voor kwaliteitsfietsen die u door de perfecte combinatie van comfortabel en licht fietsen, een slim design en de robuuste kwaliteit, elke dag weer zin geven om op de fiets te stappen.
kalkhoff

Kalkhoff

Kalkhoff is een Duitse fietsenfabrikant gevestigd in Cloppenburg; het werd in 1919 opgericht door Heinrich Kalkhoff als een familiebedrijf. Opgericht als een eerste kleine werkplaats in het ouderlijk huis van Kalkhoff, groeide het bedrijf gestaag. In 1939 werden er meer dan 700.000 frames voor fietsen geproduceerd. Kalkhoff ontwerpt betrouwbare fietsen om je elke dag voor werk en vrije tijd moeiteloos mee te verplaatsen. De wind voelen zonder er tegenin te hoeven trappen. Eenvoudig het verkeer inhalen. Moeiteloos, stressvrij, milieuvriendelijk.
koga

Koga

De beste en mooiste fietsen maken voor gepassioneerde fietsers. Zonder compromissen. Dat was in 1974 de visie van KOGA-oprichter Gaastra en dat is nog steeds het doel waar de fabrikant zich met hart en ziel voor inzet. Volledig handgebouwd onder het strenge oog van een monteur die voor het hele montageproces verantwoordelijk is, met veel aandacht voor afwerking en een compromisloze garantie op kwaliteit. Altijd voorzien van de herkenbare KOGA look en gekenmerkt door een stijlvolle uitstraling. Een fiets om trots op te zijn.
sparta

Sparta

Al bijna 100 jaar weet het oer-Hollandse Sparta het fietspubliek te verrassen met nieuwe concepten en slimme innovaties. Met veel liefde, passie en plezier bedenken ze steeds weer iets bijzonders om fietsen nog leuker te maken. Wat te denken van de introductie van bijvoorbeeld de Spartamet, de voorloper op de elektrische fiets, de mamafiets of de transportfiets. Bij Sparta zijn ze altijd volop in beweging, letterlijk en figuurlijk. Zo blijven ze innoveren en ontwikkelen op het gebied van design en techniek om aan de wensen van de hedendaagse fietser tegemoet te komen en voorop te kunnen blijven lopen op het gebied van innovaties. Nu, maar vooral ook in de toekomst.
tenways

Tenways

TENWAYS, een groep fietsliefhebbers en experts in de fietsenhandel die vastberaden zijn om samen aan een groenere en duurzamere wereld te werken, met een gemeenschap van e-bikers. Na een succesvolle crowdfunding in 2021 zag het eerste TENWAYS-model het licht. Sindsdien is TENWAYS uitgegroeid tot een diverse wereldwijde familie van fietsers, ontwerpers en liefhebbers. We noemen ze liefkozend Tenwayers. Samen omarmen we meer dan 10 manieren om te leven en te fietsen.
trek

Trek

Trek Bicycle Corporation (vaak afgekort tot Trek) is de grootste fietsenproducent van de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Waterloo (Wisconsin) waar Trek in 1976 is gestart. In Nederland is het kantoor voor de Benelux gevestigd in Harderwijk en het Europees distributiecentrum in Wijchen. Trek produceert fietsen, fietsonderdelen en fietsaccessoires. Trek Bicycle Corporation voert niet alleen het merk Trek, ook Gary Fisher, Bontrager, Klein, Villiger en Diamant zijn onderdeel van het bedrijf. Door de grote verscheidenheid aan producten en de constante doorontwikkeling is Trek wereldwijd marktleider op het gebied van fietsen. In totaal worden de fietsen, onderdelen en accessoires van Trek in meer dan 90 landen verkocht.
urban-arrow

Urban Arrow

Urban Arrow, al meer dan 12 jaar het iconische merk voor elektrische bakfietsen. Zij waren zelfs de eerste die dat deden. Misschien ken je het Family model wel vanuit de particuliere markt, winnaar bakfiets van het jaar award in 2023, maar nu gaat Urban Arrow met dezelfde kracht ook de zakelijke markt op. Het doel? Een 'last mile solution' aanbieden voor bedrijven zodat ze op een groene, efficiënte en gebruiksvriendelijke manier de laatste kilometers kunnen afleggen.
veloretti

Veloretti

Veloretti maakt elke fiets in haar collectie uniek. Het diverse aanbod aan fietsen, waaronder de moderne elektrische Ivy en Ace Two, de praktische stadsfietsen, en speelse kinderfietsen, zijn er voor rijders van alle leeftijden en smaken. Veloretti is opgericht in Amsterdam in 2012 met de missie om schone, tijdloze fietsen van hoge kwaliteit te leveren tegen een eerlijke prijs. Zij zijn trots om nu deel uit te maken van Pon.Bike, de toonaangevende familie van fietsmerken. Met deze ondersteuning kunnen zij het design blijven ontwikkelen, nog beter zorgen voor de riders - en ervoor zorgen dat hun fietsen op de weg blijven. Let op: Als Veloretti dealer is het niet mogelijk om de fietsen in de winkel te verkopen, dat gaat via de officiële Veloretti site. Wij zijn dealer vanaf het moment dat u ons als dealer kiest voor het afleveren van uw fiets en het onderhoud aan de fiets.